11:29 - Küpenin İncisi dergisinin 21. yılı kutlamaları yapıldı
21:26 - Yalıhüyük Belediye başkanı partisinden istifa etti
15:03 - Seydişehir’de 30 Ağustos etkinlikleri ünlü sanatçılara ev sahipliği yaptı
23:30 - Gençler Türkiye Tekvando müsabakalarında Emirhan 3. oldu
16:14 - Kırsal Mahalleler Doğalgaza Kavuşmaya Devam Ediyor
08:47 - Kıbrıs Gazisi Hüsnü Yardımcı son yolculuğuna uğurlandı
00:16 - Başkan Kemalettin Atalay’ın 15 Temmuz mesajı
23:09 - CHP Seydişehir’deki salgınla ilgili basın açıklaması yaptı
23:01 - Seydişehir de 700 kişi aynı şikayetle hastaneye başvurdu
11:04 - Ak Parti İlçe Başkanı Atalay’dan Çiftçilere Bayram Müjdesi
Seyyid Harun Anadolu Lisesi Okul Müzesi Okul Müzecilik Kulübü, Tarih Öğretmeni Ercan Aslan’ın önderliğinde öğrenciler, öğretmenler ve veliler ile yürütülen yaklaşık iki yıllık çalışmadan sonra açılışı yapılan Okul Müzesi, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.
Türkiye’de sayılı Konya’da ilk olan Seyyid Harun Anadolu Lisesi Okul Müzesi’nin açılışına Kaymakam Cevdet Bakkal, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nizamettin Doğan, İl Eğitim Tarihi Müzesi Müdürü Ahmet Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Havva Cingöz, ilçemiz sanatçılarından Ressam Fatma Savaş, Ressam Fatma Kırdar, Hattat Mehmet Elbi, Şair Bahattin Paslının eşi Ayşe Paslı, Okul Müdürleri, STK Temsilcileri ve sanatsever vatandaşlar katıldı.
Açılışı yapılan Müzenin Okulun üçüncü katında 342 m2 lik kapalı alanda kurulup. “ İlkokul Sınıfı, Seydişehir Mutfak Kültürü, Seydişehir’de Günlük Yaşam, Seminer Salonu” olmak üzere dört bölümden oluşmakta.
Müzede Eser Envanter kayıt defterimize kayıtlı 901 eser teşhir edilmekte olup, Arşiv kısmında ise henüz kayıt altına alınmamış 600 dolayında eser ve eşya bulunmakta. Eserlerin tamamı yaklaşık 550 bağışçı tarafından, bağış yoluyla müzeye kazandırıldı.
Seyyid Harun Anadolu Lisesi Okul Müzesi’nin kuruluş amacının Türk Eğitim Tarihi ve Türk Tarihi bakımından tarihi değer taşıyan belge ve eşyaların kronolojik bir sistem içinde teşhir edilmesini sağlamak, Öğrencilerin yapacakları işlerde model, desen, renk, teknik ve benzeri konularda yararlanabilecekleri eserleri toplamak, saklamak, böylece çocuklarımızın ve gençlerimizin millî kültür değerlerimizi tanıma, koruma, yaşatma ve benimsemelerine katkıda bulunmak olduğu bildirildi.
Bölümlerimizde neler sergilenmekte;
İlkokul Sınıfı bölümümüz ’de 1960ların Seydişehir’inde örnek bir Birleştirilmiş ilkokul sınıfı orijinal malzemelerine ve materyallerine (Öğrenci kütükleri, öğretmen sicil defterleri, ders, karne, diploma ve not defterleri, ders kitapları, yazılı kâğıtları, nakil belgeleri, karneler, ders araç gereçleri vb.) yer verilmiştir.
Seydişehir Mutfak Kültürü bölümünde 20.yüzyıl başlarından itibaren her Seydişehir evinde bulunan mutfak eşya ve malzemelerine bağışlar nispetinde yer verilmiştir.
Seydişehir’de Günlük Yaşam bölümünde ise Seydişehir’deki temel geçim kaynakları olan Dokumacılık, Çiftçilik ve Hayvancılık, Marangozluk, Demircilik, Leblebicilik, Arıcılık, Ayakkabıcılık, Berberlik, Terzilik gibi ilk akla gelen mesleklere dair eser ve eşyalara, yöresel kıyafetlere, gündelik yaşam malzemelerine, yine bağışlar nispetinde yer verilmiştir. Tüm bu yönleriyle Müzemiz daha çok Etnografik eserlerin sergilendiği bir Okul Müzesi olma özelliğindedir.
Müzenin mekân tasarımında ağırlıklı olarak Selçuklu mimarisinden esintiler göze çarpmaktadır. Kırmızı ateş tuğlaları, sekiz köşeli yıldız tasarımlı avizeler, çift başlı kartallar, mertek ahşap tavan, turkuaz renk tercihi bunların başlıcalarıdır.