14:09 - Kadına yönelik şiddet ve erken yaşta zorla evliliklerle mücadele eğitimi
00:55 - Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde İsmail Altunsaray sahne aldı
18:53 - Seydişehir’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı
11:29 - Küpenin İncisi dergisinin 21. yılı kutlamaları yapıldı
21:26 - Yalıhüyük Belediye başkanı partisinden istifa etti
15:03 - Seydişehir’de 30 Ağustos etkinlikleri ünlü sanatçılara ev sahipliği yaptı
23:30 - Gençler Türkiye Tekvando müsabakalarında Emirhan 3. oldu
16:14 - Kırsal Mahalleler Doğalgaza Kavuşmaya Devam Ediyor
08:47 - Kıbrıs Gazisi Hüsnü Yardımcı son yolculuğuna uğurlandı
Eti Alüminyum fabrikasında çalışan işçilerin eşleri fabrika yetkilileri tarafından madenin çıktığı boksit maden ocaklarında başlayan geziyi fabrika içerisindeki tüm müdürlükleri gezerek tamamladı.
Gezinin ilk bölümü, Boksit madenin çıktığı ocaklardan Doğan kuzu maden ocağını, ardından fabrika içerisinde madenin girdiği Alümina ham madde hazırlama bölümünden başlayarak tüm aşamaları gösterildi.
İşçi eşleri ve çocuklarına Fabrikadaki Alüminyum üretiminin işleniş şekilleri ile gösterilen ve teknik bilgiler verilen gezide, özellikle geziye katılan çocukların dikkatini ve ilgisi çekti.
Buhar santrali üretim şekli toz alüminyum ’un yapılışı Alüminyum müdürlüğünde cevherin eritilmesi veDökümhane bölümünde nasıl külçeye dönüştüğü gösterildi.
Basın Mensuplarına fabrikadaki modernizasyon noktasında bilgi veren Maden işletme ve proje müdür Ümit Aydın; Yıllık alüminyum üretiminin 80 bin ton olduğunu söyledi.
Fabrikanın ham maddesi Boksit madenin 20 yıllık bir rezervi bulunduğunu ifade eden yetkililer yeni rezerv çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirttiler. Şuan itibari ile Toros dağların eteklerinde bulunan Doğan Kuzu, Mortaş ve mor ocaklarından madenin fabrikaya günlük olarak çekildiği ifade edildi.