00:55 - Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde İsmail Altunsaray sahne aldı
18:53 - Seydişehir’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı
11:29 - Küpenin İncisi dergisinin 21. yılı kutlamaları yapıldı
21:26 - Yalıhüyük Belediye başkanı partisinden istifa etti
15:03 - Seydişehir’de 30 Ağustos etkinlikleri ünlü sanatçılara ev sahipliği yaptı
23:30 - Gençler Türkiye Tekvando müsabakalarında Emirhan 3. oldu
16:14 - Kırsal Mahalleler Doğalgaza Kavuşmaya Devam Ediyor
08:47 - Kıbrıs Gazisi Hüsnü Yardımcı son yolculuğuna uğurlandı
00:16 - Başkan Kemalettin Atalay’ın 15 Temmuz mesajı
23:09 - CHP Seydişehir’deki salgınla ilgili basın açıklaması yaptı
Seydişehir Esnaf Sanatkârlar odası başkanı İbrahim Aypar; “Ülkenin kurtuluşu üretim, üretimin devamlılığı da sanatkârlıktan geçmektedir” Dedi.
Dünya ve Ülke ekonomisinin sıkıntılı günler yaşadığını belirten Aypar, asrımızda, ticaret ve zanaat erbabı olan biz esnaf ve sanatkârın en önemli kaygısı, mesleklerin devamı ve gelişmesi için mesleki eleman yetiştiremez hale gelmemizdir. Milli eğitimde 4+4+4 gibi dönemlere geçildiği günden bugüne birçok meslek dallarında yeterli kalifiyede usta yetişmemektedir. İlköğretimi tamamlamak üzere 15 li yaşlara gelen gençlerimizin sanayiler ya da piyasada usta yetiştirilen mesleklere gitmemesi sonucu ustalık gerektiren işlerde eleman yokluğu baş göstermiştir. Elbette gençlerimizin ve evlatlarımızın okumasını üniversite eğitimi almasını hepimiz isteriz. Ancak çocuklarımız okumayacaksa onu bir sanata vermek suretiyle, hayata hazırlamak iyi bir vatandaş olması ve gelecekte anne babası olmadan da rızkını temin edebilmesini ayrıca kendine olan güvenini kazandırmalıyız. Bugün gelinen noktada, maalesef ilköğretimi tamamlamayan çocuklarımız, evde, sokaklarda, ya da kimliksiz bir hayata adım atmak üzeredir. Zorunlu ilköğrenim süresinden dolayı, çocuklarımızı yönlendirmediğimiz, işletme sahiplerinin de maliyet açısından ücret ödememesi üzerine, Suriyeli, Afganlı veya başka ülkelerden iltica etmiş ailelerin çocukları, maalesef, sanayi ve üretim yerlerindeki bu boşluğu doldurmak üzeredir.
Yani bugün kıyamadığımız çocuklarımıza aslında gelecek için büyük kötülük yaptığımızın farkında değiliz. Dedi.
Çıraklık kalfalık ve ustalık elbette eğitimin vazgeçilmez parçasıdır. Bu konuda Milli Eğitim bakanlığı geçte olsa yaşanan bu sıkıntıyı Mesleki Eğitim Merkezlerinde başlattığı yeni uygulamalarla çocuklarımızın hem diploma sahibi olmasını hem meslek öğrenmesini ve hem de ödenecek ücret ve sigorta ile kazanç elde etmesini sağlamaktadır, diyen Aypar, Yeryüzünde yaşayan her birey üniversite okumak zorunda değildir. Motor tamirciliği, elektrikçilik, kaynakçılık, aşçılık, terzilik, tesisatçılık, berberlik, vb mesleklerde insanlığın ihtiyaç duyacağı mesleklerdir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi severek yapacakları ve becerileri doğrultusunda sanata vererek mutlu olmalarını sağlayalım. Çocuklarımızı ve geleceğimizi sıfatsız ve kimliksiz bireylerle karartmamak için lütfen üstümüze düşen görevi yerine getirelim, açıklamalarında bulundu.